hoteliers.com
Preferred hotels in
Oldenzaal
Ab Ab Ab

Omgeving

Oldenzaal - ooit de hoofdstad van Twente - ligt in de luwte van de naar haar genoemde stuwwal. De plaats, met haar 31.000 inwoners is omgeven door groen; ten westen ligt recreatiepark het Hulstbeek, met haar mooie bossen & grote recreatievijvers. Het noordoostelijke gedeelte van de stad, de omgeving waarin het hotel zich bevindt, gaat over in het mooie gebied rondom de Tankenberg, met haar schitterende weilanden & bossen.

Direct bij het hotel gelegen vind u de prachtige Wijnbergen, waar ook de kikkerpoelen 'n Schöppert, eigendom van het hotel, liggen. De bekende Rododendronlaan en Kalheupinkpark "de Engelse tuin", het ligt allemaal in dit bosrijke gebied. Omringd door weilanden en Twents natuurschoon, biedt deze directe omgeving u schitterende wandel- en fietsmogelijkheden.

Oldenzaal biedt u niet alleen bossen en weides; uit de stadskern van Oldenzaal steekt de toren van de middeleeuwse Plechelmus Basiliek een eind de lucht in. Een heel eind, want van grote afstand rondom Oldenzaal wijst die de richting naar de stad. De Plechelmus Basiliek uit de Twaalfde eeuw is een gewelfde Romaans-Gotische Kruisvormige Pijler Basiliek met de grootste klokkenkamer van Europa.

Rondom de kerk, ligt het gezellige stadscentrum, van het stratenpatroon is duidelijk af te lezen, dat de stad ooit een vestingstad was. Nu is het een plaats met een sfeervol winkel- en uitgaanscentrum. Maar ook een stad, die haar geschiedenis langs de straten uitstalt. U kunt het verleden van Oldenzaal o.a. ontdekken in de mooie Marktstraat, waar museum het Palthehuis gelegen is. Mocht u toch liever winkelen, dan kunt u in de mooie winkelstraatjes en de twee overdekte winkelcentra de Driehoek en de Vijfhoek uw hart ophalen.

Niet alleen de groene en bosrijke omgeving rondom uw hotel is bijzonder, Oldenzaal is centraal gelegen in een uniek stukje Twentse natuur, waar een heel netwerk aan bijzondere wandel en fietstochten te ontdekken is. Ook op het gebied van winkelen, uitgaan & cultuur is rondom het hotel en in- en rond Oldenzaal vertier en vermaak in een zeer ruim aanbod aangeboden. Sfeervolle en karakteristieke cafeetjes & restaurants maken Oldenzaal niet voor niets het Bourgondische hart van Twente.