hoteliers.com
Preferred hotels in
Oldenzaal
Ab Ab Ab

Geschiedenis

Het bedrijf heeft haar plek in de markt gevonden, zowel op het gebied van het aanbieden van geheel verzorgde weekarrangementen voor 55+, als op het sociale vlak. Naast de vele hotelgasten treffen veel Oldenzalers & Twentenaren elkaar in het bedrijf met haar gezellige hotelbar voor een partijtje biljarten, een vergadering, een feestje of gewoon een leuk avondje uit.

Het bedrijf bestaat al ver over de honderd jaar, in 1895 was het bedrijf een theehuisje annex logement en ook daarvoor zat er al horecabestemming op het pand. Echter in 1953 kocht Johan Mulder samen met zijn vrouw Anneke, de jongste telg uit een horecagezin, het hotel van Dhr. Lohuis. De eerste jaren was het in het bijzonder op de zaterdagen en zondagen, na de kerk en het voetbal, een drukke en gezellige boel.

De familie ging zich steeds meer richten op het hotelgebeuren. In de beginjaren werkte het hotel mee met het initiatief van de VVV Oldenzaal, "Stichting Vakantieplan Oldenzaal", met de bedoeling Oldenzaal te promoten als vakantieoord. Echter dit vakantieplan verwaterde na enkele jaren, maar Dhr. Mulder was wakker geschud en wat het vakantieplan niet kon bereiken lukte hem wel voor zijn eigen zaak. Hij trok naar het westen, gaf in bejaardencentra en op vergaderingen bij bejaardenbonden lezingen en draaide films & dia's van zijn hotel, Oldenzaal en Twente.

Op zo'n avond kreeg hij soms een bus vol gasten mee naar huis en het concept weekarrangementen kreeg vorm. Opa Mulder, of de bejaardenherberg-vader, zoals hij zich zo rond 1970 wel eens noemde had een zeer nauwe band met zijn "logees". Alle voorkomende klusjes knapte hij voor zijn gasten op en samen met zijn vrouw liet hij iedere gast kennis maken met het mooie groene Twente. De dagtochten onder zijn begeleiding waren een groot succes, want hij kon mooie verhalen vertellen bij iedere tocht. Gasten sloten hem en zijn hotel in het hart en vertelden vrienden en kennissen over hun geliefde vakantieoord in Twente.

Het arrangement met de dagtochten, het avondentertainment en de familiare ongedwongen sfeer, werd zo'n succes dat we nu, na 40 jaar, nog steeds werken volgens zijn idee.

Helaas moesten wij op 16 Mei 1997 afscheid nemen van oma Mulder en met haar overlijden stierf tevens een stukje van opa Mulder, maar wanneer hij vol liefde over zijn levenswerk en zijn vrouw praatte, zag je zijn ogen ondanks zijn gemis weer schitteren. Op 5 oktober 1998 is hij in zijn Landhuis ingeslapen. Met zijn gasten in de grote zaal en zijn kinderen dichtbij, kon hij rustig afscheid nemen van zijn levenswerk en zijn weg naar oma gaan, want dat was wat hij verlangde. De wetenschap dat zijn kinderen zijn levenswerk voortzetten was voor hem geruststellende gedachte.

Al vanaf jonge leeftijd, werkten zijn kinderen mee in het bedrijf, zijn dochter Lenie en zoon Jan, hebben jarenlang met hem samengewerkt aan het succes van het bedrijf. Schoonzoon Jos Oolderink is sinds 1973 niet meer weg te denken binnen het bedrijf, heeft de taken van zijn schoonvader Johan Mulder op zich genomen.

De traditie zet zich voort want ook de kleinkind eren werken in het bedrijf. Deze kinderen van Jos en Lenie, die velen van u heeft zien opgroeien en groot zien worden, zijn alweer de derde generatie binnen het familiehotel. Zij ondersteunen nu hun ouders; opgegroeid in het bedrijf, kennen zij de gast met haar wens en samen zorgen zij ervoor dat ook in de toekomst het levenswerk van Johan Mulder wordt voortgezet.

Met de woorden van grondlegger Johan Mulder: "de gast komt als hij weggaat", wensen u een fijn verblijf en zien wij u graag terug.

Familie Oolderink