hoteliers.com
Preferred hotels in
Oldenzaal
Ab Ab Ab

Programma 2018

Zaterdag: Tijdens uw reis naar Oldenzaal, wordt u onderweg of bij aankomst koffie aangeboden. In het hotel wordt er voor transfer van uw koffers gezorgd, mits uw kamernummer op de koffer vermeld staat.

Iedere dag staat het ontbijtbuffet voor u klaar vanaf 8.30 tot 9.30 uur en het lunchbuffet van 12.30 tot 13.15 uur. In het hotel wordt rond 10.45 en om 20.00 uur koffie/thee geserveerd. Om18.00 wordt het drie gangen diner geserveerd.

Onze Wellness kelder is bereikbaar met lift & trap. Hier vindt u een Finse kleuren sauna & een infrarood sauna, zes persoons jacuzzi, stoomcabine en een Whirlpool met jet stream; waar u door tegenstroom op uw plaats kunt blijven zwemmen. Badhanddoeken zijn aanwezig, badjassen, indien gewenst- te huur. Ook zonnebank, fitnessruimte & schoonheidssalon ontbreken in deze kelder niet. Op woensdag is er een schoonheids- specialiste aanwezig. Hier kunt u heerlijke massages en beautybehandelingen reserveren, bij onze Schoonheidsspecialiste kan alleen contant afgerekend worden.

Zondag: 10.00 uur Gelegenheid voor een bezoek aan de Hofkerk of de Plechelmus Basiliek. Om 13.30 uur hebben wij voor u een middagtocht door het mooie Twente, waar heuvels, bomen en goed begaanbare wegen het parklandschap een extra dimensie geven. Wij stoppen in Bad Bentheim in Duitsland. U brengt een bezoek aan de Gildesfeer, dit is een winkel met verhalen en geschiedenis achter de kerstfiguren en decoratie, deze komen uit de hele wereld. U kunt uiteraard ook het Kasteel Bentheim bekijken, dit kasteel staat op een rots van Zandsteen hoog boven de stad. Zij is het symbool van de stad en wordt beschouwd als het grootste en mooiste kasteel van Noordwest Duitsland. Aankomst Oldenzaal 16.30 uur.

Maandag: 10.00 uur Ochtendgymnastiek op en rond de stoel, voor iedereen toegankelijk. 13.30 staat de bus voor u klaar voor een bezoek aan het centrum van Gronau in Duitsland. Deze Duitse Grensstad heeft een mooi centrum met vele winkels en bezienswaardigheden.

Dinsdag: 9.00 uur Dagtocht Bad Rothenfelde in Teutoburgerwald, Duitsland. De bus rijdt naar Osnabrück voor een bezoek aan de Kamps Promenade, een unieke Shopping wijk en overdekt winkelcentrum, direct aan de vrije voetgangerszone. Innovatieve glazen gevels, met veel licht im- poneert en het vrije pleintje nodigt uit voor de koffie met Kuchen in de gezellige cafeetjes. De bus rijdt verder richting Teutoburgerwald, bekend om zijn mooie bossen en heuvels. Hier leven nog vele soorten wild, zwijnen, herten, reeën, vossen en vogels. Groene naaldbomen op zacht glooiende hellingen, landbouw in de dalen en mooie vakwerkhuizen komen we tegen als we rustig door dit heuvellandschap rijden. Midden in de deze mooie natuur brengen wij een bezoek aan “Das Kleine Cafee Koch”Am Alten Gradier werk. Onze lunch is op 200m hoogte gelegen Kuuroord Bad Rothenfelde. Na de lunch biedt het stadcentrum vele mogelijkheden; overdekte winkel- passage, een Kurpark met drinkbronnen en de zoutmijn “De Salinnenplatz” Hoge zout-wanden (20m). Hier kunt u vrij rond wandelen. Het zout dat zich in de diepe lagen tot wel 180m diepte bevindt, wordt opgelost in water naar boven wordt gepompt en over de hoge en lange zout-wand naar beneden wordt gesprenkeld. Deze zoutwand is bedekt met opgestapelde takken-bossen en hier druppelt het zoute water door. Dit geeft een bijzondere frisse en verkwikkende lucht, die zeer goed en gezond is voor onze ademhalingskanalen. Van hieruit vertrekken wij door de prachtige natuur van het Teutoburgerwald en via Rheine richting en aankomst Oldenzaal circa 16.30 uur.

Woensdag: U kunt de dag op verschillende manier doorbrengen;

 • 13.30 -16.30 uur hotelbusjes aanwezig voor een bezoek aan het centrum Oldenzaal, voor wie van winkelen houdt, kan in de smalle winkelstraatjes én in de twee overdekte winkelcentra, het hart ophalen. Echter ook kunst, rustige parken, cultuur, musea, historie en gezellige terrassen heeft het centrum van Oldenzaal u te bieden.
 • RouTextiel: een mooie wandeling door de binnenstad én enkele buitenplaatsen van Oldenzaal, start is mogelijk vanaf uw eigen Hotel Het Landhuis, want de wandschildering (1895) achter de bar van regentes Emma is opgenomen in deze route. De historie van de Oldenzaalse textiel is opgenomen in deze route van 5.5 km.
 • Gelegenheid voor een huifkartocht in de omgeving van uw hotel. (€ 12,50) opgave huifkar tot dinsdag

Donderdag: 9.00 uur Dagtocht Veluwe met rondvaart Elburg. De bus vertrekt richting het dorpje Emst op de Veluwe. Verscholen in de bossen en omringt door heidevelden staat voor ons de koffie met gebak klaar. Vervolgens rijdt de bus naar het oude Hanzestadje Elburg voor een rondvaart over het Veluwemeer, een prachtig meer met veel natuurschoon en recreatiemogelijkheden. Tegenover de oude Vischpoort in de haven van Elburg ligt de Caroline H op ons te wachten Deze ruime salonboot is voorzien van een ruim beneden-en bovendek en is bovendien volledig aangepast voor rolstoelgebruik. Een mooie manier om de Veluwe te zien is ook vanaf het water. De Kapitein geeft u onderweg veel informatie over de omgeving. Tijdens de boottocht van ongeveer 2 uur wordt aan boord onze warme 3 gangen diner geserveerd. Om 15.00 uur meert de boot weer af in de oude haven van Elburg, het oude stadje, nog bekend als havenstad, vestingstad en vissersplaats aan de vroegere Zuiderzee. Hier stappen wij weer over in de bus en rijden via Raalte en Nijverdal weer naar Oldenzaal. Aankomst circa 16.45.

Vrijdag: Deze dag is vrij naar eigen keuze;

 • Tour met elektrisch karretje door mooie gebieden van Natuurmonumenten ( alleen mogelijk door opgave min 12p max 15p €15,00 per persoon )
 • (Elektrische) fietsen huren, informatie & fietsroutes aan de receptie
 • Wandelen: Direct in de nabije omgeving van het hotel ligt een scala van mogelijkheden.
 • Gelegenheid voor bezoek aan centrum Oldenzaal, hotelbusjes aanwezig 13.30 – 16.30 uur
 • Jeu de Boule in de hoteltuin of rustig genieten op het terras of de hoteltuin

Zaterdag: Tijdens uw vroege ontbijt ( 7.45 uur) wordt er voor de transfer van uw koffers gezorgd. Om 8.30 uur vertrek bus en busjes voor de terugreis naar uw opstapplaats.

Avondentertainment: van maandag tot en met vrijdag bieden wij u iedere avond om 20.30 uur een gevarieerd programma. U kunt genieten van professionele optredens op het gebied van muziek & dansavonden, cabaret, accordeon orkest, Twentse folklore met de boerendansers, kindercircus Tubantino, Bingo, Operette, Musical & Weense avond.

Ons programma is op basis van vol pension en is inclusief:

 • Halen en brengen vanaf de opstapplaats - service hotelbusje voor bezoek centrum
 • Gebruik Wellness & Fitness
 • ’s morgens & ’s avonds een kopje koffie in het hotel
 • Middagtocht Twentse landschap
 • Dagtocht Duitsland Teutoburgerwald incl. lunch
 • Dagtocht met koffie gebak, 3 gangen diner, rondvaart in Elburg
 • 5 verzorgde avond programma’s
 • Maandag ochtend gymnastiek
 • Wandel én fiets routes
 • Gebruik biljarts- jeu de boule
 • Bezoek winkelcentrum Oldenzaal en Grounau (Duitsland). Wijzigingen voorbehouden

De prijs van het weekarrangement in 2018, inclusief ophalen en wegbrengen van en naar de opstapplaats én nu ook inclusief dagtochten is:

table border="0" width="584"> Tweepersoonskamer standaard: per persoon per week: € 555,00 p.p.p.w. Toeslag eenpersoonskamer: van af € 55,00 p.p.p.w. Toeslag tweepersoonskamer de luxe € 15,00 p.p.p.w. Toeslag tweepersoonskamer de luxe royaal (32m2) p.p.p.w. € 35,00

Prijzen exclusief toeristenbelasting € 1,50 per persoon per nacht In het voorseizoen geven wij u een extra korting. Tot 5 mei is de standaardprijs per week € 540,00.